Wat is De Emmett Techniek voor behandeling

De Emmett Techniek

Eén van de technieken waar ik veel vragen over krijg is de Emmett Techniek. Deze behandeling ontwikkeld door de Australische Ross Emmett begint in Nederland langzaam wat bekender te worden. Voor veel mensen echter is het een onbekende vorm van massage.

Maar wat houdt de techniek nu precies in? Wat gebeurd er en wanneer kan je het beste een Emmett behandeling boeken?

Wat vertel ik mijn cliënten.

De Emmett techniek heel anders is dan de voor iedereen wel bekende ontspanningsmassage. Bij de Emmett wordt er geen gebruik gemaakt van olie, er worden geen strijkingen gemaakt met de volledige hand. In plaats daarvan werk ik hoofdzakelijk met de middelvinger of duim. Op specifieke plaatsen geef ik met de middelvinger lichte directe druk of maak ik een korte “switch” (een korte gerichte beweging over een pees of spier aanhechting).

De locatie waar ik druk uitvoer bepaal ik door naar het lichaam en naar de beweging te kijken. Ik vraag regelmatig om een bepaalde beweging uit te voeren zodat ik kan kijken hoe en waar een spier misschien blokkeert. Dit geeft mij inzicht in welke spieren behandeld moeten worden en kan ik op zoek gaan naar de oorsprong van de klacht.

Waarom werkt de Emmett Techniek.

De druk die wordt uitgeoefend op de spieren werkt ver door in het lichaam. De lichte druk geeft een signaal naar de spier waardoor deze weer ontspant. De spier komt op deze manier weer terug in zijn natuurlijke staat. Maar dit is niet waar het stopt. De Emmett Techniek heeft effect op zogenaamde spierkettingen. Iedereen kent wel een aantal spieren en hun locatie en vaak kijken we ook naar deze spieren alsof ze individueel werken. Maar een spier functioneert nooit in zijn eentje. Een hele hoop spieren moeten samenwerken om een bepaalde beweging te creëren. De Emmett Techniek speelt hier heel mooi op in. Door op de juiste plek in deze spierketting lichte druk te geven ontspant niet alleen de aangeraakte spier maar het signaal wordt door de hele ketting gestuurd. De hele spierketting wordt hierdoor beinvloed.
Dit is waarom sommige mensen aankomen met een arm klacht en ik in de rug aan de slag ga.

Voor wie is de Emmett Techniek

Iedereen kan een Emmett behandeling boeken. Het is ook goed mogelijk om met een Emmett behandeling een heerlijke ontspannende massage neer te zetten die zich richt op het hele lichaam. Zelf biedt ik hem altijd aan als cliënten een heel gerichte en bijna meetbare klacht hebben. Dit kan zijn omdat ik bij binnenkomst in de praktijk meteen zie dat iemand ergens last van heeft, maar mensen geven dit ook zelf bewust of terloops aan.
Iemand kan zijn nek niet meer naar rechts draaien. Krijgt een van zijn armen niet meer omhoog. Heeft moeite met dingen uit het bovenste keukenkastje te pakken. Misschien zijn er problemen met het opstaan van een stoel.
Ook als de klachten minder duidelijk zijn is de Emmett Techniek een zeer effectieve behandelmethode om bewegings klachten te verminderen of zelfs weg te nemen.

Boek direct een Emmett Behandeling door hier te klikken.

 

Reageren

Nieuwsbrief