Ledenpop
Ledenpop
Mijn ledenpoppetje

Dit poppetje is bijna altijd wel in mijn praktijk te vinden. En mensen die regelmatig langskomen hebben misschien wel eens gezien dat de houding eens in de zoveel tijd veranderd.

De Ledenpop

Voor zover ik weet en online kon vinden is een ledenpop eigenlijk voor tekenaars. Je kan er een lichaamspositie mee nabootsen zodat je deze kan tekenen.
Zelf heb ik hier vrij weinig aan. Ik heb wel eens gekeken of ik het poppetje kan gebruiken als voorbeeld voor bepaalde bewegingen. Helaas is mijn poppetje daar niet geschikt voor. De beweging die mijn ledenpop kan maken, komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid

Hoe ik aan dit poppetje ben gekomen is mij niet echt duidelijk meer. Volgens mij is hij oorspronkelijk van mijn vrouw en al lang geleden vond hij zijn weg naar mijn praktijk. Tegenwoordig staat dit poppetje op de kast naast mij.

De reden dat dit poppetje in mijn praktijk staat is niet speciaal, ik vind het leuk. Ik probeer zijn houding met de seizoenen mee te laten veranderen. Op dit moment zit het poppetje in een kleermakerszit met gekruiste armen voorover gebogen. Dit is een rekking van de kringloop en drievoudige verwarmer. 2 Meridianen van het vuur element en de zomer.
Zodra het seizoen veranderd kijk ik of ik de bijbehorende meridiaan strekking kan nabootsen. Zoals al eerder vermeld, dit kan nog wel eens lastig zijn. De bewegingen van het poppetje zijn toch wat houterig en lang niet elke beweging kan gemaakt worden zoals ik die zelf kan maken. Maar dat maakt voor mijn houten vriend niet uit. En om eerlijk te zijn. Toen ik begon met meridiaan strekkingen was ik ook nog houterig en lenig.

Over een paar weken gaat mijn kleine vriend weer een nieuwe positie aannemen maar voor nu laat ik hem nog lekker even een vuur meridiaan oprekken. En wie weet misschien wordt hij ook leniger.

Reageren

Nieuwsbrief