Massage bij slapeloosheid

Massage bij slapeloosheid
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Eén op de vijf mensen heeft er last van, slaapproblemen. Of het nu gaat om niet goed inslapen, slecht doorslapen, lang wakker liggen, vroeg wakker worden of onrustig slapen. En dit terwijl een goede nachtrust zo belangrijk is voor een mens. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je geest uitrust en en lichaam zich weer oplaadt voor een nieuwe dag. Met andere woorden, een goede nachtrust zorgt voor hernieuwde energie om leuke dingen te doen. Bij mij in de praktijk is het daarom om mogelijk om een massage bij slapeloosheid te boeken.

Gevolgen van slapeloosheid.

Een dag vermoeid zijn kan iedereen gebeuren. Om wat voor reden dan ook kan het best zijn dat je een keer geen goede nachtrust hebt gehad. Als ik een avond om de tafel met vrienden een spel aan het spelen ben is het gevolg vaak dat ik maar een paar uur slaap haal. Ik weet van te voren al dat ik de dag daarna weinig energie heb. Hier probeer ik ook rekening mee te houden.
Wanneer we echter spreken over langdurige slapeloosheid kunnen de gevolgen verder gaan. Er zijn meerdere onderzoeken die hebben gekeken naar de effecten van slapeloosheid op de gezondheid en of er bijvoorbeeld een link is met depressie. En hoewel er geen oorzaak en gevolg vast gesteld kan worden komt er wel in de onderzoeken naar voren dat depressie en slapeloosheid elkaar versterken. Hetzelfde geld voor chronische pijn en nog een aantal andere aandoeningen. In geen van de gevallen wordt er oorzaak of gevolg geconcludeerd maar maar wel een samenhang.

In mijn praktijk.

Wanneer er langdurig slaapproblemen zijn kan massage helpen om het slaapritme weer stabiel te krijgen. Dit geeft het lichaam en geest de mogelijkheid om volledig te kunnen uitrusten. Massage is geen wondermiddel. Het is niet zo dat je na 1 massage geen last meer van je slapeloosheid hebt. Naast de massage raad ik mensen ook altijd aan om het gedrag rondom het slapen te bekijken. De massage geeft echter wel dat extra duwtje in de rug om alles net iets makkelijker te maken.

Deze massage maakt gebruik van slechts een 4 tal technieken die op verschillende delen van het lichaam worden toegepast. Het doel is het ontspannen van lichaam en geest en om de drukte in het hoofd te verminderen. Je valt makkelijker in slaap als lichaam en geest ontspannen zijn en niet overprikkeld. Deze behandeling helpt de overprikkeling te verlagen waardoor de slaap makkelijker en dieper komt.
Het resultaat is dezelfde nacht al merkbaar. Ik krijg te horen dat mensen dieper sliepen en langer sliepen. Na een aantal behandelingen gaat dit steeds verder en ontstaat er herstel in het slaap patroon.

Heb jij last van slapeloosheid en wil jij een keer een massage bij slapeloosheid uit proberen klik dan hier om meteen een afspraak te plannen.

Reageren

Nieuwsbrief