Vlindermassage
Vlindermassage
Photo by Andrea Reiman on Unsplash

De naam vlindermassage klinkt misschien heel raar maar na een behandeling snappen mensen de naam meteen. Zo zacht als de aanraking van een vlinder op een bloem wordt bij deze massage de rug gemasseerd.
Toen ik deze techniek leerde tijdens de cursus was ik toen ik hem mocht ondergaan meteen verkocht. Wat een prachtige techniek die me helemaal tot rust wist te brengen. Mijn hoofd stond eindelijk een keer stil in het hier en nu.

Wat is de Vlindermassage

Een vlindermassage is een ontspanningsmassage die op de rug wordt uitgevoerd. Deze techniek kan worden gedaan met en zonder olie en is daarom ook geschikt om te ontvangen met de kleren aan.
Voordat de vlinder techniek wordt begonnen wordt er eerst wat aandacht besteed aan een ontspanningsmassage op de armen, benen en nek. Dit om het lichaam al tot rust te laten komen en voor te bereiden.

De continue en ononderbroken strijking op de rug stimuleert het autonome zenuwstelsel. Door deze te stimuleren wordt het zelfgenezend vermogen in het lichaam aangesproken. Dit zorgt ervoor dat het lichaam uit zichzelf disbalans en klachten gaat proberen te herstellen.
Ook raakt de strijking de blaasmeridiaan, de gouverneur meridiaan, Yu punten en de chakra’s op de rug.

Waarom zijn die meridianen, yu punten en chakra’s belangrijk?

Dit is een complex onderwerp. Maar al deze punten hebben te maken met de energieverdeling in het lichaam. Als deze niet in balans zijn kunnen er klachten ontstaan die het dagelijks leven beïnvloeden.
De meridianen en chakra’s zijn van groot belang op je flexibelheid. Zowel mentaal als fysiek. De zachte aanraking van de vlindermassage stimuleert op deze meridianen en chakra’s punten die de energie soepel doen stromen. Met als gevolg dat stugheid weer buigzaam wordt maar ook dat krachteloosheid juist weer wat meer kracht krijgt. De yu punten zijn punten die symbool staan voor verschillende aspecten van ons leven en de vorming van ons lichaam. Ze zijn verbonden met de ontwikkeling van de organen. Als we ouder worden en we helemaal ontwikkeld zijn werken deze punten meer op het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de bijbehorende organen. De aanraking van deze punten stimuleert en activeert ze.

Voor wie is een vlindermassage.

Zeker wanneer je wel eens een massage wilt ontvangen maar altijd vind dat de knedingen te stevig of zelfs pijnlijk zijn dan is een vlindermassage een goede keuze. in mijn praktijk is dit de lichtste vorm van massage die ik uitvoer. Maar ook wanneer er een gevoel van disbalans in lichaam of geest is kan de vlindermassage uitkomst bieden.

Wil je een keer een vlindermassage proberen via deze link krijg je eenmalig 15 euro korting op een behandeling van 60 minuten.

Reageren

Nieuwsbrief